Helgen den tredje advent har vi alltid julmarknad på gården.  Hela gården är då pyntad i gammaldags stil och det är så mysigt.

  Nu har vi avklarat 2017 års julmarknad och det gick bra, vi hade ca. 1500 besökare. Vi hade ett 15-tal utställare i vår ombyggda loge. De sålde honung, träsnickerier, kerasmik, smycken, ljus, vävt, stickat, kryddor och marmelader.

 I hantverksbutiken fanns lammskinn, konst från Lena Linderholm, Ekelunds väveri, Lennart Bergerlinds fina målade alster, Erkers Marie Perssons underbara hästar m.m. massor av stickat, ull, garn, tovade tomtar m.m. Nytt för i år var att vårt barnbarn Emilia har lärt sig att sköta kassan, så Wirre fick god hjälp av henne i butiken.

 I bageriet bakadeTobbe och Jimmy tunnbröd och det fanns allt möjligt hembakat bröd till försäljning. Och där skötte ytterligare två av våra barnbarn, Michelle och Sandra, försäljningen av bröd, de var jätteduktiga! Hamburgare och korv hade stor åtgång. Vår son Robert hade ansvaret för den avdelningen. Och i stallet kunde man titta på hästar, kaniner och kalvar. Och förståss våra tre alpackor Kenai, Rico och Mozart i hagen utanför.

Jag själv och min syster Kerstin skötte cafét tillsammans, och det var verkligen rusch, men jättekul. Vi fick god hjälp av barnbarnen Alvin och Kevin som plockade disk. Fikabröd och mackor gick åt i mängd och folk fick verkligen leta efter någon plats att slå ned rumpan på.

Majsan och P-Å var här och hjälpte oss sälja lotter och det är de verkligen duktiga på. Tack snälla ni! 

Det blev en väldigt lyckad julmarknad! 

Årets marknad infaller den 15 - 16 December! Då är du hjärtligt välkommen att besöka oss!

   
   

 

julmarknad_09_019.JPG julmarknad_09_028.JPG

Välkomstpyntning på ladugårdsbacken. I bakgrunden är dörrarna

öppna så besökarna kunde komma in och hälsa på kalvarna.

 
julmarknad_09_008.JPG julmarknad_09_007.JPG
Det finns så många duktiga hantverkare.  
julmarknad_09_017.JPG julmarknad_09_009.JPG
   
julmarknad_09_029.JPG julmarknad_09_033.JPG
Dottern Wirre säljer sina egna julgrupper. Verandatomten är den tomten som är populärast.
Mandagsganget_007.JPG julmarknad_09_025.JPG
   

 
stäng