VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA!

Ängby är en bondgård i Björkvik i Sörmland. Den ligger mitt ute på landet mellan städerna Katrineholm, Nyköping och Norrköping. Men den är ändå lätt att nå, det är bara 1,5 mil från E4:an och c:a 4 mil från Skavsta flygplats.

Gården är en levande bondgård med lamm-produktion och det finns också hästar, kor, alpackor,  höns,  katter och hundar. På åkrarna odlas gräs och spannmål som blir till mat åt fåren. Av fåren får vi kött, skinn och massor av ull. Våra höns ger oss massor av goda ägg som vi säljer i vår alltid öppna "självbetjäningsbutik". I Gårdsbutiken (ca. 700 kvm.) kan du handla lammkött, nötkött,  lammskinn, pälsprodukter, hembakat bröd, samt ullhantverk  -  allt producerat på gården. Det finns även livsmedel, garn, trasmattor, chabbi chic, Lena Linderholms vackra keramik, textil från Ekelunds väveri m.m. I vårt café du kan ta en fika med gott hembakat till. Vi har också en stor "Loppis" där du kan göra fina fynd.

 

Öppet: Lör - Sön, helg 11.00 - 15.00

 

PÅSKENS ÖPPETTIDER

 

Långfredag: 11 - 14

Påskafton: 11 - 15

Påskdagen: 11 - 15

Annandagen: 11 - 15HANTVERKSCAFÉT:  Varannan måndagskväll, alltid jämn vecka. Från klockan 18.00 kan man komma. Så ta med dig nån kompis och kom, det brukar vara trevligt! Vill du prova att tova något så kan du få hjälp, men du kan arbeta med precis det du vill, sticka, virka eller kanske bara träffas och få prata lite en stund. Kostnaden är 50 kronor per person/ kväll och då ingår kaffe och bulle. 

Annandag påsk infaller på en jämn måndag och då är det inställt. Sista hantverkscafét för terminen blir den 16 april.   Välkommen!                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kattnaset_030.JPG

 

Här är jag ( Monika) och min man Kjell.

 

barndagen_016.JPG

bakverkstan_012.JPG

 

Vilken tjusig Gotlandstacka!

Alpackan Mozart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bakverkstan_015.JPG

KOSSOR_003.JPG

 

Alpackorna Keenai och Ricoh.

Våra fjällkor.

 

GARDEN_102.JPG

1052.jpg

Barndagen_082.JPG

På gården finns 5 hästar. 2 shettisar,

2 halvblod och en fjording.

 Här är Theo och Bentley.

Lille Isac får åka med i traktorn. Jättespännande.

 

 

 Monikas_mobil_2014_035.JPG

 Monikas_mobil_2014_055.JPG

 

Ett helt gäng med finullslamm.

Lite ostadigt först, men snart skuttar jag.

 


 


 
stäng