VÄLKOMMEN TILL VÅR HEMSIDA!

Ängby är en bondgård i Björkvik i Sörmland. Den ligger mitt ute på landet mellan städerna Katrineholm, Nyköping och Norrköping. Men den är ändå lätt att nå, det är bara 1,5 mil från E4:an och c:a 4 mil från Skavsta flygplats.

Gården är en levande bondgård med lamm-produktion och det finns också hästar, kor, alpackor,  höns,  katter och hundar. På åkrarna odlas gräs och spannmål som blir till mat åt fåren. Av fåren får vi kött, skinn och massor av ull. Våra höns ger oss massor av goda ägg som vi säljer i vår alltid öppna "självbetjäningsbutik". I Gårdsbutiken (ca. 700 kvm.) kan du handla lammkött, nötkött,  lammskinn, pälsprodukter, hembakat bröd, samt ullhantverk  -  allt producerat på gården. Det finns även livsmedel, garn, trasmattor, chabbi chic, Lena Linderholms vackra keramik, textil från Ekelunds väveri m.m. I vårt café du kan ta en fika med gott hembakat till. Vi har också en stor "Loppis" där du kan göra fina fynd.

 

OM DU TYCKER SIDAN ÄR LITE OFULLSTÄNDIG NÅGONSTANS , SÅ BEROR DET PÅ ATT VI HÅLLER PÅ OCH ÄNDRAR OCH SKA LÄGGA IN LITE NYA BILDER MM.  

 

ÖPPET

FREDAGAR: 15 - 18 Då finns det alltid något helt nybakat!

 LÖRDAGAR OCH SÖNDAGAR:  11 - 15.  

 

HANTVERKSCAFÉT STARTAR IGEN DEN 6 FEBRUARI! 18.00.

 

Tyvärr så ställer vi in kurserna nu i vår, p.g.a. lite för mycket jobb. Men våra hantverkskvällar fortsätter som vanligt på måndagarna från kl. 18. Är du intresserad av att känna på lite i tovningsvärlden så får du hjälp! Du behöver inte anmäla dig i förväg, bara kom!

Välkommen! 

 

 

 

  kattnaset_030.JPG
  Här är jag ( Monika) och min man Kjell.

 

barndagen_016.JPG bakverkstan_012.JPG  
Vilken tjusig Gotlandstacka! Alpackan Mozart.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bakverkstan_015.JPG KOSSOR_003.JPG  
Alpackorna Keenai och Ricoh. Våra fjällkor.  
GARDEN_102.JPG 1052.jpg Barndagen_082.JPG

På gården finns 5 hästar. 2 shettisar,

2 halvblod och en fjording.

 Här är Theo och Bentley. Lille Isac får åka med i traktorn. Jättespännande.

 

 

 Monikas_mobil_2014_035.JPG  Monikas_mobil_2014_055.JPG  
Ett helt gäng med finullslamm. Lite ostadigt först, men snart skuttar jag.  


 


 
stäng